εισηγητές.

Δρ.Αντώνης Ζαΐρης

Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Νεάπολης Κύπρου
Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος
ΣΕΛΠΕ
Συγγραφέας


Website: https://azairis.gr

Βιογραφικό σημείωμα
Ένα από τα πλέον έμπειρα και γνωστά ηγετικά στελέχη της αγοράς με μεγάλη συμβολή του στην προαγωγή της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς στη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του άφησε θετικό αποτύπωμα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς. Σήμερα είναι Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης στην Κύπρο και παράλληλα Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι Διδάκτωρ του Πάντειου Πανεπιστήμιου και η διδακτορική του διατριβή αφορούσε σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή, με ειδίκευση στο Λιανικό εμπόριο.
Επί 32 χρόνια υπηρέτησε τον χώρο του Επιχειρείν ως Διευθυντικό στέλεχος Πωλήσεων και Μarketing, ενώ ως Γενικός Διευθυντής άφησε το αποτύπωμά του σε διάφορες Πολυεθνικές Εταιρείες καθώς και σε μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις. Υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) ως Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και ως Αναπληρωτής Εθνικός εκπρόσωπος στην Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για θέματα βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπλέον έχει υπηρετήσει τη Δημόσια Διοίκηση ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε πολλούς οργανισμούς. Διαθέτει 25ετή εμπειρία ως Εκπαιδευτής στον χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό έχει διδάξει ως Επισκέπτης - Εισηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Ευρωπαΐκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς επίσης και στα μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων ΒSBI (Berlin School of Business and Innovation),University of New York inTirana και University of New York in Prague και στο Πανεπιστήμιο Τοulouse capitol 1. Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει έντονη αρθρογραφία και συγγραφική δραστηριότητα με πολλά βιβλία που αφορούν στο marketing, to μανατζμεντ και τις πωλήσεις. Εχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, και, για το σύνολο του έργου του, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2018).