εισηγητές.

Γλυκερία Ζυγούρη MBCI
Business Resilience Advisor / Business Associate.

Λίγα λόγια για μένα
Εισέβαλα στο θαυμαστό κόσμο της ανθεκτικότητας και της επιχειρησιακής συνέχειας ξαφνικά και αναπάντεχα, όταν το 2002 η ΔΟΕ ζήτησε από την Διεύθυνση Χορηγίας Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 της COSMOTE ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προετοιμασίας και αντιμετώπισης συμβάντων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με στόχο την προστασία των κρίσιμων λειτουργιών του οργανισμού, οι οποίες υποστήριζαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Με συνεπήρε τόσο, ώστε άρχισα να ασχολούμαι και να εμβαθύνω με ολοένα και μεγαλύτερο πάθος, σε αυτόν τον νέο και ανεξερεύνητο για μένα, τομέα. Αυτό το πάθος και η επιμονή της συνεχούς μάθησης είναι οι κινητήριες δυνάμεις οι οποίες, από το 2002 μέχρι σήμερα, με έχουν ωθήσει να ασχολούμαι συστηματικά με την ανθεκτικότητα και την επιχειρησιακή συνέχεια. Συμβουλεύω τους οργανισμούς ότι, επενδύοντας στην ανθεκτικότητα, ουσιαστικά επενδύουν στο μέλλον τους και προστατεύουν τα συμφέροντά τους προετοιμάζοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους οργανισμούς στους οποίους εργάζονται για κινδύνους, κρίσεις και αντιξοότητες. Εκτός από την εκπαίδευση και την καθοδήγηση που έλαβα μέχρι σήμερα από πολύτιμους συνεργάτες που συνάντησα στην επαγγελματική μου πορεία, επένδυσα επίσης χρόνο και προσπάθεια παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε συνέδρια, κοινότητες ενώ παράλληλα επιδιώκω την δικτύωση με άλλους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η ενεργή συμμετοχή μου στην κοινότητα της επιχειρησιακής συνέχειας με βοηθά να μένω ενημερωμένη σχετικά με τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές, τάσεις και εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.Βecause, after all said and done, next day should be “Business as Usual”.
Βιογραφικό σημείωμα
Ανεξάρτητη Σύμβουλος Οργανωσιακής Ανθεκτικότητας με 18ετή εμπειρία στον τομέα της Ανθεκτικότητας και της Επιχειρησιακής Συνέχειας και εστίαση στον σχεδιασμό, τη στρατηγική και υλοποίηση συστημάτων ανθεκτικότητας πολύπλοκων οργανισμών, (Resilience, Business Continuity Management & Συστήματα Διαχείρισης Κρίσεων), καθώς και σε θέματα επικοινωνίας.  
Διαθέτει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ, καθώς και πιστοποιήσεις αναφορικά με τα συστήματα ανθεκτικότητας (MBCI, MOR, Prince2, GDPR κ.α.). 
Έχει εργαστεί στην Panafon- Vodafone στο τομέα ανάπτυξης δικτύου, στην COSMOTE και στον ΟΤΕ, όπου απέκτησε μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα Επιχειρησιακής Συνέχειας, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης. 
Υλοποίησε διάφορα έργα στην Ελλάδα και στις θυγατρικές του Ομίλου COSMOTE στη Ν.Α. Ευρώπη. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου ΟΤΕ και μέλος της ομάδας BCM Group of Excellence της Deutsche Telekom.  
Μεταξύ 2002 και 2004 συμμετείχε στην Ολυμπιακή Χορηγία της COSMOTE ως Υπεύθυνη Έργου στη Διεύθυνση Χορηγίας Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, ενώ κατά τη διάρκεια των Αγώνων ήταν υπεύθυνη ενεργοποίησης στρατηγικών ανθεκτικότητας και επιχειρησιακής συνέχειας στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων της COSMOTE.
 Ως έμπειρος επαγγελματίας, έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (UNISDR), ακολουθώντας τις συνεχείς τάσεις, την πρόοδο αλλά και τις νέες απαιτήσεις των συστημάτων ανθεκτικότητας. 
Επιπλέον από το 2008, παρέχει expert input στο Civil Emergency Planning Committee του ΝΑΤΟ στον τομέα διαχείρισης εκτάκτων συνθηκών για την Ευρώπη. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.