εισηγητές.

Γιώργος Βλάχος
Business Growth Advisor

Λίγα Λόγια για μένα
Να προλάβω!  Όσα μου έδωσε η Ζωή, να τα δώσω πίσω στην Κοινωνία, που “ψάχνεται”. Γνώση, εμπειρία, νοοτροπίες, δυσκολίες, ευκολίες, αποτυχίες, επιτυχίες! Εκρηκτικό πακέτο! Που είχα την τύχη, να συγκεντρώσω σε τέσσερις επαγγελματικές δραστηριότητες, σε αρκετές χώρες, με ακαδημαϊκή και εργασιακή Δια Βίου Μάθηση. Με Ομάδες πολλών εθνικοτήτων, με αντικείμενα αντικρουόμενα και συμπληρωματικά, με στόχους δύσκολους και επώδυνους, με χαρές και λύπες. Με συνεχή απαίτηση να μαθαίνω γρήγορα, να αλλάζω γρήγορα, να προσαρμόζομαι γρήγορα, να υλοποιώ γρήγορα. Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Συνεχώς νέος τρόπος ζωής. Όπως πλησιάζει, ακουμπά, ξαφνιάζει (ή και τρομάζει ακόμη) όλο και περισσότερους σήμερα. Ατομικά, Ομαδικά, Εταιρικά. Δικαιούμαι να “λείπω”; Όχι βέβαια! Μας το λένε “Reset – Restart – Transformation” και πόσα άλλα. Προσωπικά το λέω ...  “5.000 χρόνια τα ίδια”! Αρκεί να τα μελετήσουμε, να τα αναλύσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να εφαρμόσουμε τα θετικά, να αποφύγουμε τα αρνητικά, να συμφιλιωθούμε με τις αλλαγές και τις νέες απαιτήσεις. Με λίγα λόγια: Ολιστικά, Ανθρωποκεντρικά, Φυσικά, Ρεαλιστικά, Σύγχρονα. Καταπληκτικό ταξίδι, που ΔΕΝ τελειώνει. Κάποιοι παίρνουν πάντα τη Δάδα και συνεχίζουν την Λαμπαδηδρομία. Διότι τα Στερεότυπα δεν τους εκφράζουν πιά και, πολύ σωστά κάνουν.  Να προλάβω να δώσω, τη Δάδα, όπως την πήρα και την “έτρεξα”! Σε όσους έχουν μπει στο προκλητικό Στάδιο της Νέας Εποχής, προετοιμάζοντας με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τη “Δική τους Στιγμή”! 

Βιογραφικό σημείωμα
Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και πτυχιούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και
MArch-MEng ΕΜΠ. Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός έως το 1991, με κύρια δραστηριότητα την μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή και ανάπτυξη ιδιωτικών έργων (οικιστικά και επαγγελματικά κτήρια). Από το 1992 ανέλαβε Διευθυντικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου LAFARGE στην Ελλάδα, στον χώρο του Ετοίμου Σκυροδέματος, Λατομείων Αδρανών Υλικών και Cement terminals. Αρχικά ως COO και, στη συνέχεια, ως CEO της HELLAMAT ABEME. Από το 1999 έως το 2001 διετέλεσε Country Manager της LAFARGE για τις δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα, για να μετακινηθεί στη συνέχεια στον Όμιλο Εταιριών της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μετά την εξαγορά της από τον Όμιλο LAFARGE. Ανέλαβε διαδοχικά τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή Οργανωτικής Ανάπτυξης Ακίνητης Περιουσίας, Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και στην συνέχεια του Γενικού Διευθυντή Επικοινωνίας Public Affairs. Είναι Μέλος του European Public Affairs Network (EPAN) του Lafarge Group.
Από το 2010 συνεργάζεται με Ελληνικές και Διεθνείς εταιρείες, με εξειδίκευση και στόχευση στο Business Growth/Attitude - Strategy - Implementation. Επιπλέον, δραστηριοποιείται εθελοντικά στην ανάπτυξη της Νέας/Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ως Team Entrepreneurship Growth Mentor, εστιάζοντας στο Business Model Canvas, το Strategic/Content Marketing, όπως και την Internal Structure.  Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με όλες τις Ελληνικές Θερμοκοιτίδες Επιχειρηματικότητας και τις Μονάδες Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) 10 μεγάλων Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.
Διετέλεσε:
Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ετοίμου Σκυροδέματος (ΣΕΒΕΣ), Εκπρόσωπος του ΤΕΕ σε Επιτροπές Άσκησης Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), Μέλος ΔΣ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) ενώ ήταν Honored Visiting Speaker στο Πανεπιστήμιο του Tennessee, USA. Είναι μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), μέλος του ΔΣ της Aegean Perlites SA και συνιδρυτής  της Back-Office.