εισηγητές.

Γιώργος Σταμάτης
Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων 
Coach Gestalt in Organizations
Συγγραφέας


Website: https://www.sourcemarcom.com
Λίγα λόγια για μένα
Αν θα διάλεγα κάποιες λέξεις για να χαρακτηρίσω την επαγγελματική μου ζωή, αυτές δεν θα ήταν άλλες από την «αλλαγή» και τη «δεύτερη ευκαιρία». Αν και οι πρώτες μου σπουδές ήταν Νομικά και, παρόλο που εργαζόμουν ήδη σε δικηγορικό γραφείο, συζητώντας τυχαία με έναν πολύ κοντινό μου άνθρωπο σχετικά με την καριέρα μου, αυτός διέβλεψε σε μένα κάποια ταλέντα στο Marketing και την Επικοινωνία.
Έτσι, όταν παρουσιάστηκαν κάποιες ευκαιρίες, βρέθηκα να ξεκινάω νέες σπουδές στο Marketing, αλλά και μία νέα καριέρα στον «γοητευτικά έντονο» χώρο του Marketing, κυρίως στη Διαφήμιση και τις Δημόσιες Σχέσεις.
Η αλλαγή εμφανίζεται όμως ξανά, όταν ένας συνάδελφος, που δίδασκε παράλληλα σε σεμινάρια για επαγγελματίες, μου ζήτησε να τον αντικαταστήσω σε κάποιο μάθημα σχετικά με την Διαφήμιση. Έτσι, κάπως τυχαία πάλι, αρχίζει η Εκπαίδευση να μπαίνει στη ζωή μου.
Αν και υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες Πολυεθνικές Εταιρείες, αλλάζω προσανατολισμό, δίνοντας στην καριέρα μου νέο νόημα, καθώς αρχίζω να ασχολούμαι συστηματικά ως Σύμβουλος και Εκπαιδευτής σε Επιχειρήσεις, καθώς και να διδάσκω στο Πανεπιστήμιο.
Το γεγονός ότι αρρωσταίνω από καρκίνο, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή μου την απόφαση. Αποφασίζω, παράλληλα, να κάνω νέες σπουδές στην Εκπαίδευση και αρχίζω να γράφω βιβλία, που μέχρι σήμερα έχουν φθάσει τα 16, προσθέτοντας έτσι στην καριέρα μου και το ρόλο του συγγραφέα.
Στην ατομική μου θεραπεία, που ξεκίνησα μετά την περιπέτεια της υγείας μου, έρχομαι σε επαφή με την ψυχολογική προσέγγιση Gestalt, που έχει μάλιστα και εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο, σε Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Αυτή κι αν ήταν αφορμή για μία «νέα δεύτερη ευκαιρία» … Εκπαιδεύτηκα λοιπόν για τέσσερα χρόνια ως Coach Gestalt in Organizations και υποστηρίζω πλέον επαγγελματίες, ομάδες και Οργανισμούς, στο να εξελίσσονται, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για μια αυθεντική, δημιουργική επαγγελματική ζωή με νόημα και αποτελέσματα!
Bιογραφικό σημείωμα
Είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Coach Gestalt in Organizations και Συγγραφέας. Έχει μακροχρόνια καριέρα ως Διευθυντικό Στέλεχος σε Πολυεθνικές και Μεγάλες Ελληνικές Επιχειρήσεις, στον ευρύτερο χώρο του Marketing και της Eπικοινωνίας. Έχει σπουδάσει Νομικά, Marketing, Εκπαίδευση Ενηλίκων και Συμβουλευτική Οργανισμών «Gestalt in Organizations.
Τα πολλά και διαφορετικά πεδία ειδίκευσής του έχουν ένα κοινό παρονομαστή: το ενδιαφέρον του για την προαγωγή της Επαγγελματικής Γνώσης σε συνδυασμό με την Ενδυνάμωση της Ατομικής Ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκπαιδεύσει και υποστηρίξει μεγάλο αριθμό Επιχειρήσεων και Οργανισμών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στα Πανεπιστήμια U.Ν.Υ.T. των Tιράνων και U.N.Y.P.της Πράγας.                                                                                                                                                           
Έχει συγγράψει 16 βιβλία, (τα 11 σε συνεργασία με τον Α. Ζαΐρη), μεταξύ των οποίων είναι: «Ολοκληρωμένη Στρατηγική Επικοινωνία», «S.O.S. Εισπράξτε τις ανεξόφλητες οφειλές τώρα», «Total Business Success», «Η Τέχνη της Αλλαγής. Gestalt: Μια διαφορετική προσέγγιση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς».
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών.
Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.