εισηγητές.

Ευαγγελία Κυριάκου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Λίγα λόγια για μένα
Ως παιδί μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να δημιουργώ με τη φαντασία μου ιστορίες για τη ζωή τους. Ένα τυχαίο γεγονός πυροδότησε την απόφασή μου να σπουδάσω Ψυχολογία με γνήσιο ενδιαφέρον να ανακαλύψω τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους ανθρώπους. Εδώ και 19 χρόνια αυτή είναι η δουλειά μου. Ακούω τις ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται στο γραφείο μου και τους βοηθώ να μετουσιώνουν τον πόνο τους, να ανακαλύπτουν εκ νέου τη δύναμη τους και να προχωρούν παρέα με τις αντιξοότητες της ζωής.
Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με την Ψυχολογία θεωρούσα πως ο άνθρωπος είναι ένα ενιαίο όλον και οι διαστάσεις του αλληλεπιδρούν αενάως και είναι αδιαχώριστες. Κάπως έτσι, άρχισα να ενδιαφέρομαι για το stress, οξύ και χρόνιο, και τον κλάδο της Ψυχοφυσιολογίας. Έκτοτε, χρειάστηκε να περιδιαβώ σε πολλά μονοπάτια αναζητώντας την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που μου ταιριάζει. Κατέληξα στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, μία φαινομενολογική, ολιστική, υπαρξιακή και σχεσιακή προσέγγιση, στην οποία και ειδικεύτηκα. 
Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου ζωής εργάζομαι θεραπευτικά, κυρίως, με οικογένειες (παιδιά, εφήβους, γονείς), ιδιωτικά, καθώς και ως εξωτερική συνεργάτιδα σε Ιδιωτικά Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα. Σε αυτά έχω κληθεί εκτός από το κλινικό μου έργο να αναλάβω και διοικητικούς ρόλους. Σταδιακά και μέσω της επαφής μου με αυτούς τους ρόλους αναδύθηκε το ενδιαφέρον μου για τους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις. Όραμα μου είναι η πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης και η εδραίωση μιας πιο ανθεκτικής στάσης στους κόλπους των θεραπευτών.
Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ευαγγελία Κυριάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και Gestalt Practitioner in Organisations (G.P.O.). 
Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (ΑΜ: 10273) και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΑΜ: 2989). Έχει μετεκπαιδευτεί στις Αγχώδεις Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. 
Παρακολούθησε βραχείες εκπαιδεύσεις στη Λακανική Ψυχαναλυτική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία εστιασμένη σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Τα τελευταία χρόνια η θεραπευτική της δουλειά διαπνέεται από τις αρχές της Ψυχοθεραπείας Gestalt, στην οποία και εκπαιδεύτηκε από το Gestalt Foundation. Εν συνεχεία, εκπαιδεύτηκε στην εφαρμογή της Ψυχοθεραπείας Gestalt στους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις. 
Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε πλήθος συνεδρίων. Έχει τιμηθεί με το 1ο Βραβείο Βεργίνα από την Ελληνική Εταιρεία Ψυχοφυσιολογικών Διαταραχών για έρευνά της, η οποία αποτέλεσε και κεφάλαιο ενός επιστημονικού συγγράμματος. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Μελέτης Ψυχοφυσιολογικών Διαταραχών του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει πολυετή εμπειρία στα παιδιά και τους εφήβους. Από το 2002 έως το 2017, έχει συνεργασθεί με Ιδιωτικά Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Επιστημονική Υπεύθυνη αναλαμβάνοντας την εποπτεία των διεπιστημονικών ομάδων, την καθοδήγηση των θεραπευτών και τη διαχείριση κρίσεων. Από το 2013 διατηρεί το δικό της γραφείο και εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά, γονείς και ενήλικες. Συντονίζει ομάδες και πραγματοποιεί επιστημονικές ομιλίες σε σχολεία, καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς.