εισηγητές.

Δημοσθένης Γαλλής
Φωτογράφος.

Website: https://el.dimosthenisgallis.com
Λίγα λόγια για μένα
Ξεκίνησα να φωτογραφίζω στην εφηβεία μου ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών μου που χειρίζονταν μια ακαταλαβίστικη στα παιδικά μου μάτια χειροκίνητη μηχανή. Με θυμάμαι πάντα να κρατώ μια μηχανή στα χέρια φωτογραφίζοντας τοπία και νεκρές φύσεις. Η Φωτογραφία με βοηθούσε να ισορροπώ εκφράζοντας ό,τι έκρυβα μέσα μου και δεν μπορούσα να εκφράσω με λόγια. Μου λένε ότι οι εικόνες μου έχουν μια συναισθηματική φόρτιση και μια αφηγηματική ποιότητα. Η μοναχικότητα, ο χρόνος, η αντίληψη, και η ανθρώπινη μορφή είναι μερικά από τα θέματα που με απασχολούν. Πέρα από τις ατομικές μου ή ομαδικές εκθέσεις, ασχολούμαι με τη φωτογραφική επιμέλεια θεατρικών αφισών. Το βρίσκω ενδιαφέρον να διαβάζω ένα θεατρικό έργο για να αποδώσω την ουσία του με μια εικόνα που θα μαγνητίσει τις ματιές των περαστικών. Τελευταία, βρίσκω επίσης μεγάλη χαρά στη δημιουργία ψηφιακά μονταρισμένων εικόνων, στη δημιουργία ψυχοθεραπευτικών πορτρέτων και στη διδασκαλία. Είναι μερικοί δημιουργικοί δρόμοι για να αντιμετωπίζω την πραγματικότητα.
Βιογραφικό σημείωμα
Είναι βραβευμένος φωτογράφος με εστίαση στην εικαστική, εννοιολογική και θεατρική φωτογραφία. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε εντατικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Αρχικά σπούδασε διεθνείς επιχειρήσεις και ευρωπαϊκές σχέσεις και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις πωλήσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως γρήγορα τον κέρδισε η φωτογραφία. Εξέθεσε για πρώτη φορά το φωτογραφικό του έργο το 1999. 
Έκτοτε το έχει παρουσιάσει σε πέντε ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από δέκα ομαδικές στην Ελλάδα, στην Μάλτα, στην Αίγυπτο, στη Γαλλία και στη Ρωσία. Τιμήθηκε με βραβείο για το έργο του στην Biennale της Μάλτας το 2001. Έργα του υπάρχουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, στο Μουσείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργασθεί με ψυχοθεραπευτικές ομάδες για τη δημιουργία ψυχοθεραπευτικών πορτρέτων ενώ έχει ασχοληθεί και με τη διδασκαλία της τέχνης του μέσω σεμιναρίων και ιδιαίτερων μαθημάτων. Ζει και δημιουργεί στην Αθήνα.