εισηγητές.

Αντώνης Φραγκάκης
Πιστοποιημένος Δάσκαλος IYENGAR YOGA
Ηθοποιός


Website: https://www.somawareness.com
 

Λίγα λόγια για μένα
Στην ζωή μου ήμουν πάντα περίεργος και ανυπόμονος. Πειθαρχημένος, αλλά ταυτόχρονα και αντιδραστικός.  
Δεν έμενα ποτέ στο ίδιο μέρος. Μετά από λίγους μήνες έφευγα για κάπου αλλού… Ήμουν σε μια διαρκή αναζήτηση.  Ώσπου το 1999, ενώ βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψα τη yoga. Mε την βοήθεια των δασκάλων μου μυήθηκα στα μυστικά της και σταδιακά η yoga έγινε το δικό μου κέντρο, το σημείο αναφοράς μου, στο οποίο πάντοτε γυρνούσα. Ό,τι και να μου συνέβαινε, η yoga με βοηθούσε να παραμείνω στο ΤΩΡΑ, ενώ σταδιακά ενδυνάμωνε τnν ικανότητα ελέγχου στο σώμα και στο νου μου, προσφέροντας μου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία να μπορώ να σκέπτομαι και να ενεργώ, ανεξάρτητα από την πίεση της καθημερινότητας και των χιλιάδων σκέψεων που με κατέκλυζαν.
Μπορείς να σταματήσεις  το μυαλό; Όχι, αλλά μπορείς να τιθασεύσεις το σώμα, να τεντώσεις το χέρι, να τοποθετήσεις με ακρίβεια τα δάχτυλα. Να πιέσεις το ίδιο, την μέσα και την έξω πλευρά.. Το σώμα είναι το μέσον , προορισμός όμως είναι το μυαλό!  Μέσα από τις ασκήσεις του σώματος, μπορείς να κατανοήσεις βαθύτερα ποιος είσαι και όχι μόνο...
Ως πιστοποιημένος ΔΆΣΚΑΛΟΣ της ΙΥΕΝGAR YOGA, που βασίζεται πολύ στην ακρίβεια της συγκέντρωσης και των κινήσεων, στον κύκλο μαθημάτων μας, θα σας δείξω πώς η συγκέντρωση φέρνει εσωτερική γαλήνη, ενώ παράλληλα με τις κατάλληλες ασκήσεις μπορούμε να ενισχύσουμε την Ανθεκτικότητά μας, ανεξάρτητα από τη φυσική μας κατάσταση αλλά και ηλικία μας.

Bιογραφικό σημείωμα

Γνωστός ηθοποιός του Θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όπου όμως από ένα σημείο και μετά τον κέρδισε η Υoga, την οποία μελέτησε βαθιά και σήμερα πια διδάσκει ως πιστοποιημένος δάσκαλος Ιyengar Yoga.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως μοντέλο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε καμπάνιες και πασαρέλες για μεγάλους διεθνείς οίκους μόδας. Γρήγορα το ενδιαφέρον του στράφηκε προς την υποκριτική τέχνη, όπου παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής από τον Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι. Σταδιακά, άρχισε να χτίζει μια σπουδαία καριέρα ως ηθοποιός, συμμετέχοντας σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως "Τα παιδιά της Νιόβης", "Singles", "Οι Μάγισσες της Σμύρνης", καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις.
Το 1999, ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη ως ηθοποιός, ξεκίνησε Υoga, όταν συνάντησε τη Cyndi Lee,ιδρύτρια του διάσημου ΟΜ YOGA, η οποία τον μύησε στην ashtanga vinyasa. Συνέχισε την πρακτική του με διαφορετικούς δασκάλους, μέχρι τη γνωριμία του με την Iyengar Yoga. Γοητεύτηκε από την ακρίβεια, τη δυναμική και την εσωτερικότητά της και πέρασε πολλούς μήνες στην Ινδία δίπλα στους Prashant Iyengar, Chanchani και την Usha Devi. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάρια με τους Marla Apt, Bobby Clenel, Olga Zvontsova, Marios Argyros, Eyal Shifroni. Σήμερα, οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια Υoga στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος Iyengar Υoga. Εκπαιδεύτριά του είναι μια απο τις κορυφαίες δασκάλες στον κόσμο, η Penny Chaplin.