"Oικοδομώντας την Ανθεκτικότητα σε έναν υβριδικό κόσμο"

Γλυκερία Ζυγούρη MBCI, Organizational Resilience Advisor - Business Associate
Φέτος, η ετήσια Εβδομάδα Ενημέρωσης για την Επιχειρησιακή Συνέχεια έχει προγραμματιστεί για  τις16-20 Μαΐου 2022.
Εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του θεσμού είναι το Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Συνέχειας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό και ως "The BCI".

Η Εβδομάδα Ενημέρωσης για την Επιχειρησιακή Συνέχεια, έχει ως σκοπό την ανάδειξη της αξίας της επιχειρησιακής συνέχειας σε όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούν.
Στόχος της  διοργάνωσης είναι να υποστηρίξει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν εσωτερικά και να οργανώσουν δράσεις όπως: παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδεύσεις και διαγωνισμούς προς όλους τους εργαζομένους, περνώντας το μήνυμα ότι η επιχειρησιακή συνέχεια δεν είναι απλά ένα σχέδιο ή ένα έργο κάποιων μέσα στον οργανισμό, αλλά μια σημαντική συλλογική διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή όλων.

Το θέμα της φετινής  καμπάνιας
«Building Resilience in the hybrid world».

Τους τελευταίους 24 μήνες, λόγω της πανδημίας  έχει αυξηθεί  η υιοθέτηση υβριδικών μοντέλων εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα και την ευελιξία να εργάζονται εν μέρει στο γραφείο και εν μέρει εξ αποστάσεως.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Συνέχειας σε αυτή τη νέα αυτή συνθήκη, οι επιχειρήσεις καλούνται να επανεξετάσουν και να αξιολογήσουν τον τρόπο, με τον οποίο σχεδιάζουν και ενσωματώνουν το σύστημα επιχειρησιακής συνέχειας στα νέα δεδομένα

Ο νέος τρόπος εργασίας κατέδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο τη σημασία της εμπλοκής των εργαζομένων και της ενημέρωσής τους στα σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας, προκειμένου να μετριαστούν οι κίνδυνοι από το νέο υβριδικό τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και παράλληλα να ενισχυθεί η ανθεκτικότητά της.

Στo mindbooster.gr έχουμε διαπιστώσει τη σημαντικότητα του ρόλου της επιχειρησιακής συνέχειας ως αναπόσπαστο τμήμα της ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε αδήριτη ανάγκη να ασχοληθούμε με αυτό το τόσο επίκαιρο και σοβαρό ζήτημα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι ανθεκτικές επιχειρήσεις ανακάμπτουν γρηγορότερα από την κρίση, προσαρμόζονται αμέσως στα νέα δεδομένα και προχωρούν μπροστά πιο δυνατές.
Αυτό αποτελεί και το πραγματικό ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BCAW22